The-Lonely-Push-Biker

2005 Vercors & Les Alpes (Frankrijk)

Landschappen.     De landschappen in de regio's Vercors & Les Alpes zijn niet zo zeer gevarieerd als in de Provence, echter de routes langs de valleien van de imposante bergkloven en over het bergmassief van Parc Régional du Vercors zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De fietser kan zich diverse malen opladen voor lange beklimmingen in de bergkloven (Gorges de la Bourne, Gorges d'Engines) en vervolgens dient hij/zij in staat te zijn een steile bergflank van vier à vijf kilometer van een berg (Col de Proncel, Col de la Chau en Col de la Croix Perrin) te bedwingen. Het mooiste panorama uitzichtpunt, Cirque de Combe Laval  (+ 1420m), is direct na de zware klim naar de top van Col de la Machine te vinden. Veel fietsers zullen bij dit uitzichtpunt een verplichte fotostop houden. De fietstocht La Drome a Velo is een regionale bewegwijzerde fietstocht langs de soms overkapte bergwanden van Combe Laval. 
 
De echte wielerliefhebber fietst in de buurt van Grénoble de beroemde bergétappe naar Alpes d'Huez. De 21 haarspeldbochten zijn vernoemd naar voormalige étappewinnaars en voorzien van borden met aflopende nummers. De omgeving van Alpes d'Huez is omringd door vele beroemde bergen uit de Tour de France (Col du Télegraph, Col du Galibier) en is dus een waar wielerparadijs voor veel wielerliehebbers. Het uitzicht op Alpen en de haarspeldbochten geven voldoening na het voltooien van 13, 7 kilometerlange zware klim. De vermoeide fietser kan uitrusten op de terassen bij de vele café's, restaurants en hotels in het plaatsjes Huez. 
 
Bezienswaardigheden.     Veel historische bezienswaardigheden zal de rondreizende fietser in nationaal natuurpark Parc Régional du Vercors niet vinden. Wel kan de fietser oorlogsmonumenten in deze regio bezoeken of een schitterende treinreis Chemin de Fer de la Mur langs de rivier de Drac naar Mur maken. Tijdens de treinreis krijgen de passagiers schitterende landschappen van het gebied te zien. Tot aan de lange tussenstop bij La Motte-d’Aveillans is reis enerzijds langs een bosrijke gebied op een bergkloof en anderzijds langs oude mijnbouwdorpjes en de zeer laaggelegen rivier Drac.