The-Lonely-Push-Biker

2009 Japan

Landschappen.    Japan is een eilandengroep met actieve vulkanen. Het land ligt op een punt, waar regelmatig verschuivingen van tektonische platen (stuk aardkorst) voorkomen. Het land herbergt veel heetwaterbronnen verspreid over de eilanden. De meeste inwoners van het land zijn te vinden op de vier grootste eilanden zijn Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoku. Japan heeft gevarieerde landschappen, die uit een lopen van hoogvlaktes met besneeuwde bergtoppen tot de traditionele rijstvelden, van actieve vulkaangebieden tot imposante bosrijke gebieden met unieke flora en fauna.

Het grootste en dichtst bevolkte eiland Honshu heeft landschappen, die uit een lopen van hoogvlaktes in de Japanse Alpen tot de traditionele rijstvelden in de afgelegen gebieden. De bergachtige gebieden liggen centraal over het hele eiland, waarbij de hoogste bergtoppen in Gifu district en Nagano district te vinden zijn. Op de hoogvlakte van Norikura (Chubusangaku Nationaal Park) steken de  meer dan 3000 meter hoge bergtoppen slechts een paar honderd meter boven de weg uit. Met 30 miljoen inwoners is Groot-Tokio de grootste metropool ter wereld. Metropool Osaka-Kobe-Kyoto bevindt zich ook in de top tien van de grootste metropool ter wereld. De dichtheid van het spoor- en wegennetwerk is in deze drukbevolkte stedelijke gebieden zeer hoog. Op het eiland is de dichtheid van het wegennet aan de hoge kant in stedelijke gebieden met een verbinding voor de hogesnelheidstrein en tolwegen (expressways). Aan de rand van de metropool Groot-Tokio ligt de hoogste en de heilige berg Mt Fuji (+ 3776 m), die het landschap voor tientallen kilometers domineert. In het noorden van Honshu (de regio Tohoku) zijn er minder wegen en bepalen de uitgestrekte rijstvelden het landschapsbeeld. De vele eilandjes voor de kust van Miyajima en Matsushima leveren panoramische vergezichten op en behoren tot de natuurschone bezienswaardigheden van het land.

Het een na grootste eiland Hokkaido heeft veel nationaal parken, waar de rondreizende toerist de ongerepte natuurgebieden nog kan bezichtigen. Het oostelijk deel van Hokkaido heeft ecologische gebieden, waar je nog bijzondere kraanvogels in de moeraslanden kunt spotten.  De bergachtige gebieden bevinden zich in het noordoosten, zuidwesten en centraal op het eiland.  De actieve vulkanen in het nationaal park Shikotsu-Toya liggen niet ver van Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido. Op Hokkaido is de dichtheid van het wegennet alleen hoog in de grote steden. Buiten de stedelijke gebieden zijn er minder wegen.

Bezienswaardigheden.    Japan heeft veel toeristische trekpleisters, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO voorkomen. Een klassieke Noord-Zuid route van Hokkaido naar Hiroshima (west-Honshu) leidt de reiziger langs vele eeuwenoude tempels, heiligdommen en historische monumenten, waarvan het grootste deel op de eilanden (Honshu en Shikoku) liggen. Bezoekers van diverse boeddhistische tempels en heiligdommen uit de Heianperiode (794-1185)  ontkomen niet aan de overduidelijke politieke en godsdienstige invloeden gedurende de overheersing van de Fujiwara-clan, een machtige familie die Japan regeerde van de tiende tot de twaalfde eeuw en de absolute macht had. Veel historische of godsdienstige bezienswaardigheden uit de Japanse middeleeuwen liggen op de route van Hiraizumi naar  Miyajima (1700 km). Op deze route zal je vaak een gerestaureerde kasteel of tempelcomplex aantreffen. Een tempelcomplex bestaat uit Torii-poorten, pagode, hoofdhal, tempeltjes en grafmonumenten. Na de Edo-periode volgde een grote restauratie in de Japanse geschiedenis (Meiji Periode), dat leidde tot vernietigingen van kastelen uit de Shogunperiode. Veel kastelen zijn inmiddels grotendeels gerestaureerd en de moeite waard om te bezoeken vanwege de traditionele houten architectuur, die in dit soort bouwwerken terug te vinden zijn . Op het eiland Hokkaido zijn de natuurschone nationaal parken de toeristische trekpleisters. Veel historische bouwwerken zijn er op het eiland niet te vinden. Op het eiland Shikoku zijn relatief veel religieuze bouwwerken te vinden, die een aantrekkingskracht hebben op de pelgrims uit alle delen van het land.

Op de Noord-Zuid route van Hokkaido naar  Hiroshima (west-Honshu) trekken de volgende populaire bezienswaardigheden veel bezoekers:
•    Historische, culturele erfgoederen van de voormalige hoofdstad Kyoto zijn een must-see en ontbreken niet op de lijsten van bezienswaardigheden in Japan m.a.g. veel bezoekers uit binnen- en buitenland.
•    De heiligdommen en tempels van Nikko liggen verscholen in de bosrijke gebieden van het nationaal park en is een populair uitstapje vanuit de hoofdstad Tokyo.
•    Bij een meerdaags verblijf in Hiroshima kan je na een bezoek van Peace Memorial (Genbaku Dome) de heiligdommen en tempels op het eiland Miyajima opzoeken. Op het hoogste punt van het eiland heb je een panoramische kijk op de vele eilanden in de japanse binnenzee (Seto Inland Sea). Veel Japanners beschouwen het toeristische plaatsje Miyajima tot een van 'The three most scenic spots of Japan'.
•    Norikura Skyline Road is de weg over de hoogvlakte van Norikura en bevindt zich in het Chubusangaku Nationaal Park. Degene, die over deze weg fietst, fietst op het dak van Japan en ziet de vele bergtoppen slechts een paar honderd meter boven uitsteken. De route is een leuke aanloop naar het bergdorpje Kamikochi, omdat de weg verboden is voor auto- en vrachtverkeer in het hoogseizoen. Kamakochi ligt in het hart van de Japanse Alpen en is een waar wandelparadijs met schitterende uitzichten op de besneeuwde bergtoppen.

Langs deze route trekken de volgende historische bouwwerken, tempels, heiligdommen of nationaal parken minder bezoekers en kan het een goed alternatief zijn om Japan op een andere manier te ontdekken.
•    De eeuwenoude heiligdommen en tempels in het plaatsje Hiraizumi zijn bij veel buitenlandse bezoekers onbekend. Het plaatsje biedt de bezoekers ook de mogelijkheid om een karakteristiek ontworpen tuin  (Pure Land Garden) volgens het Boeddishme te bezoeken. Een meerdaags verblijf in de omgeving van Hiraizumi stelt de bezoeker in staat kennis te maken met het traditionele plattelandsleven in de Tono vallei en kan hij/zij de volksverhalen herbeleven door de historische gebouwen of monumenten te bezoeken.
•    Volgens de Japanners behoren de panoramische uitzichten bij het plaatsjes Matsushima tot de drie natuurschone bezienswaardigheden van Japan ('The three most scenic spots of Japan'), die je niet mag missen. Het plaatsje heeft schitterende tempels en een rijke historie. De met pijnboom bedekte eilandjes voor de kust tussen Shiogama en Matsushima kan men het beste bezichtigen tijdens een rondvaart in de Matsushima Bay of vanuit de hoger gelegen gebieden.
•    Het een na grootste eiland, Hokkaido, heeft veel nationaal parken als belangrijkste toeristische trekpleister. De uitgezette toeristische routes (Scenic Byway Hokkaido) laat de reiziger de natuurschone plekken in de nationaal parken op het dunbevolkte eiland zien, waar bruinberen in de nationaal parken Shiretoko en Daisetzusan nog in het wild voorkomen.
•    Nationaal parken Shiretoko, Yakushima en Shirakami-Sanchi zijn als werelderfgoed geregistreerd en een bezoek aan een van deze parken mag eigenlijk niet ontbreken vanwege aanwezigheid van unieke flora en fauna. In deze parken heerst er een biodiversiteit aan verschillende planten en bomen.
•    Veel kastelen liggen naast een schitterend ontworpen tuin, waar je je even kunt terugtrekken in de natuur (Bijv. Korakuen bij Okayama Kasteel).
•    Shimanami Kaido is een leuke fietsroute tussen Onomichi (Honshu) en Imabari (Shikoku). Geniet van de fietsvriendelijke route over de vele bruggen en eilandjes tussen Honshu en Shikoku. Wonderschone uitzichten op de eilandjes in de binnenzee (Seto Inland Sea). Een leuke optie is de fietsroute naar Shikoku te laten beginnen vanuit Fukuyama via Tomonoura naar Onomichi, want er liggen schitterende tempels en kastelen langs de route.

Gradientverloop.    Gradientverloop van de wegen hebben alleen betrekking op de twee eilanden Hokkaido en Honshu. Op het grootste eiland van Japan, Honshu, bevinden zich de zwaardere en hooggelegen bergpassen (bijv. Norikura Kogen, +2700 m). De bergpassen uit de zwaarste bergcategorieën zijn vooral te vinden in de Japanse Alpen, die centraal op het eiland Honshu liggen. Deze bergpassen liggen niet langs de autosnelwegen (=tolwegen), maar langs de nationale of regionale autowegen. Over het algemeen ligt de gemiddelde hellingspercentage van een zware bergetappe tussen de vijf en acht procent met uitschieters boven de tien procent. Voor een zwaarbeladen fietsreiziger betekent dit een tijdelijke krachtige inspanning leveren en concentratie behouden voor de korte haarspeldbochten, die gelukkig vaak voorzien zijn van spiegels. De minder zware bergpassen liggen vaak op de doorgaande route en zijn minder steil.

Services.     Creditcard (Mastercard of Visa) en veel geld kunnen in afgelegen gebieden van Japan uitkomst bieden bij betalingen in restaurants, winkels of hotels. Op belangrijke kruisingen of  langs drukke hoofdwegen in de stad zijn er vaak kleine supermarkten (convenience stores als 7-Eleven, Lawson, Familymart etc.), die een klein assortiment aan levensmiddelen en standaardproducten bieden. Betalingen kunnen in afgelegen gebieden niet altijd met een creditcard verricht worden. Het is wel verstandig om voldoende contant geld in de portemonnaie te houden. In de grote steden of toeristische plaatsen zijn altijd wel bankfilialen, tankstations, diverse aanbod van winkels en diensten (touroperators, postkantoren, vervoersmaatschappijen) aanwezig, waar de rondreizende fietser de verdere voortzetting van de fietstochten optimaal kan voorbereiden. In Japan tref je veel frisdrankautomaten langs nationale en regionale wegen, waar je gekoelde frisdrank of mineraalwater kan kopen. Deze automaten staan ook buiten bij winkels, tankstations etc..

Betaalkaarten & Creditcard.      Buitenlanders maken veelvuldig gebruik van VISA, AMEX en Mastercard credit cards in Japan. Japanse banken en creditcardmaatschappijen hebben hun eigen kaart, die op het landelijke betalingssysteem aangesloten zijn. Dit houdt in dat je heel goed naar de logo's van japanse en internationale betaalkaarten op de ATM's dient te kijken, want uitgegeven buitenlandse betaalkaarten zijn vaak uitgesloten. Tip: Convenience store 7-Eleven (landelijke supermarktketen) en de postkantoren (JP Network) hebben ATM's, die de buitenlandse betaalkaarten wel accepteren. Let vooral op de slogan: "Yokoso! Japan" (Visit Japan Campaign) bij ATM's. Bij grote, drukbezochte stations zijn ATM's en geldkantoortjes te vinden, die de buitenlandse betaalkaarten accepteren. Even zoeken op een druk bezocht station!

Wegen en verkeer.    Regionale en nationale autowegen zijn goed geasfalteerd en worden door de Japanners goed onderhouden. Langs deze wegen liggen geasfalteerde voet- en fietspaden, maar die zijn aanzienlijk minder goed onderhouden. De maximum verkeerssnelheid bedraagt 50 of 60 km per uur op de nationale autowegen, maar het auto- en vrachtverkeer houden zich er nauwelijks aan. Fietsen over de autosnelwegen (expressways) is verboden. Deze wegen worden vanaf de regionale en nationale autowegen goed aangegeven en zijn op de verkeersinformatieborden groen gemarkeerd. In de grote steden geldt een fietsverbod voor sommige autowegen (fly-overs) om de verkeersdrukte in de stad te ontlasten.

Op het eiland Honshu is de verkeersdrukte op de nationale autowegen overdag aanwezig, maar vormt geen gevaar voor de fietser vanwege de vele smalle fiets- en voetpaden aan de linker- of rechterkant van de weg. Houdt rekening met oplopende irritaties, want fietspad houdt plotseling op of ligt aan de andere kant van de weg. In zo’n situatie kijk je goed om je heen en verlies je het oriëntatiepunt van de te volgen fietsroute niet. De Japanners hebben wel degelijk nagedacht over fietsen langs de nationale autowegen, want er zijn veel tunnels of speciale fly-overs of bruggen voor fietsers en voetgangers. Op het eiland Honshu is de dichtheid van het wegennet zeer hoog in de stedelijke gebieden met een verbinding voor de hogesnelheidstrein en tolwegen (expressways).

Daarentegen is het eiland Hokkaido wel fietsvriendelijk, indien men de stedelijke gebieden verlaat. De geasfalteerde wegen zijn in goede staat en hebben vaak goed geasfalteerde bermstroken. De kustweg 231 tussen Rumoi en Atsuta heeft veel tunnels met een lengte van meer dan twee kilometer. Geef achterliggende auto- en vrachtkeer geen ruimte, indien er tegenliggers naderen en zorg dat je zichtbaar bent! In de grote tunnels zijn vluchthavens aanwezig waar je tijdelijk kunt stoppen om achterliggende verkeer te laten passeren.

Norikura Skyline Road is de weg over de hoogvlakte van Norikura en bevindt zich in het Chubusangaku Nationaal Park. Degene, die over deze weg fietst, fietst op het dak van Japan en ziet de vele bergtoppen slechts een paar honderd meter boven uitsteken. De route is een leuke aanloop naar het bergdorpje Kamikochi, omdat de weg verboden is voor auto- en vrachtverkeer in het hoogseizoen. Wel is er een pendeldienst (taxi's en bussen) om de massa toeristen te vervoeren. De weg ligt op een hoogte van 2700 meter en is vanaf het plaatsje Norikura (+ 1400 m) of de bergpas Hirayu (+1700 m) te benaderen. Houd rekening met een zware bergetappe, want 1300 hoogtemeters overwinnen in 17 km betekent een berg uit de buiten categorie. De weg naar de hoogvlakte bevat veel haarspeldbochten in beide richtingen, die gelukkig voorzien zijn van spiegels. Blijf altijd links fietsen vanwege de taxi's en bussen!

De weg naar het hart van de Japanse Alpen, Kamikochi, is vanaf Kama tunnel (1,3 km) verboden voor auto- en vrachtverkeer. Op dit korte traject (6 km) is een pendeldienst (taxi's en bussen) om de massa toeristen te vervoeren. De gemiddelde hellingspercentage van 11% met korte uitschieters naar 16% maakt de tunnel berucht voor fietsers. Let op, achterliggende verkeer probeert ten allen tijden de fietser te passeren en geef daarom geen ruimte weg bij tegenliggers. Een geoefende wereldfietser legt de route door de tunnel in ongeveer 20 minuten en houdt 1 a 2 korte pauzes om de hartslag te verlagen en/of het achterliggende verkeer te laten passeren.