The-Lonely-Push-Biker

Voorbereiding_2014_GM_Fietsroutes Ierland

Fietsroutes
Onderstaande Googlemap bevat de fietsroutes in het toeristische deel van Ierland. De fietsroute start in Belfast (Noord Ierland). D
e groene fietsroute van Belfast naar Dublin is gekozen om de nationaal parken, rustige wegen,  culturele en historische erfgoederen van het land te kunnen aanschouwen. De route is vanaf Omagh grotendeels gebaseerd op de beschreven fietsroutes uit 'De groene ronde van Ierland' van Paul Benjaminse. De eerste week van de fietsreis maakt de fietsreiziger kennis met de ruige kustgebieden van Noord Ierland. Langs het eerste deel van de fietsroute liggen de bekendste bezienswaardigheden van het land. Een bezoek aan het Titanic museum in Belfast mag niet ontbreken. De fietsroute langs de beroemde rotsformaties Giants Causeway en Antrim Coast zal vermoedelijk het hoogtepunt voor de fietsreiziger in Noord Ierland zijn. Als er voldoende tijd overblijft, dan staat een bezoek aan de bekende Whiskey Distellery Bushmills op de planning. Het tweede deel van de fietsreis is langs de west-Ierse kust van Westport naar Glencarriff en leidt de fietser langs diverse schitterende kustlocaties en nationaal parken. De nadruk van deze kustroute ligt bij de schiereilanden Dingle, Kerry en Beara in het uiterste zuidwesten van Ierland. Het derde en laatste deel van de route is de route naar het internationale luchthaven van Dublin via de Wicklow mountains. Het optionele deel van de fietsreis staat in het teken van de culturele en historische bezienswaardigheden ten noorden van de Ierse hoofdstad Dublin, Slane Castle en het UNESCO werelderfgoed Brú na Bóinne.

Legenda Googlemap
De informatie van de fietsroute verschijnt door op de plaatsmarker of track te klikken. De plaatsmarker (paarse camera) geeft de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom de stad. De trackmarker geeft informatie over de fietsafstand, de fietstijd, bergcategorieen en zwaarte. Rode track geeft aan dat de volbepakte fietsreiziger de track als zwaar beschouwt en de fietstocht veel krachtinspanning kost om de eindbestemming te halen. De oranje track is minder zwaar, echter de fietser zal zich enigszins moeten inspannen. De groene track ervaart de fietsreiziger als licht en de gemiddelde snelheid ligt boven de 16 km per uur. De beoordeling van de zwaarte en bergcategorieen tijdens een fietsreis zijn vastgelegd conform het beoordelingssysteem zie webpagina www.the-lonely-push-biker.eu//fietstocht-registratie/beoordelingssysteem. Klik op de fietsroute (rode, oranje of groene lijn = track) in legenda, dan verdwijnt de afgelegde fietsroute in Googlemap. De track-vermelding in legenda is dan grijs. Door opnieuw op de track te klikken, verschijnt de afgelegde fietsroute in Googlemap en wordt de track vermelding weer paars. Klik op het schuine pijltje naast de track vermelding, de cursor verandert in een grote plus-teken en inzoomen  van de track vindt plaats.